Sommarmeny -18

Här nedan finner ni våran sommarmeny. Vi kickar igång med menyn 11-juni och kommer servera den fram tills 11-augusti. Menyn serveras Måndag till lördag kvällstid. Söndagar serverar vi Lunchbuffé med klassisk svensk husmanskost 12:00-16:00.

Förrätter

 Toast Skagen med handskadade räkor toppad med stenbitsrom och dillolja.

 90: -

Kronbergsgravad lax med krispig örtsallad och hovmästarcremé.

 85: -

Kantarellsoppa med rökt sidfläsk.

 75: -

Vitlöksbröd med tzatziki.

45: -

Varmrätter

Kött:

Oxfilé provensal med vitlökspenslad bakpotatis, kraftig rödvinssås och kanderad pärllök.

 245: -

BBq glasade kamben med färska pommes, rostade grönsaker och chilibearnaise.

175: -

200g oxburgare (bringa och högrev) i briochebröd, färska pommes och whiskyostcremé.

145: -

200g Viltbugare (älg och vildsvin) i rosmarinbröd, färska pommes och kantarellcremé samt äppel o fänkåls chutney.

165: -

Småländskt isterband med dillstuvad potatis, hemgjord senap och tärnade rödbetor. 135: -

Fisk:

Varmrökt laxfilé med pestoslungad färskpotatis, parmesan och basilkacremé.

179: -

Gös på småländskt, halstrad gös med champinjon, tomat i vitvinssås. toppad med dill och gräslök serveras med smörad färskpotatis.

225: -

Fich&chips friterad torskfilé med färska pommes och dansk remoulade.

135: -

 

Vegetariskt:

Bönburgare med soltorkad tomat, fetaost i briochebröd med färsk pommes och kantarellcremé.

130: -

Gruyeresnitzel med pestslungad potatis och parmesan o basilikacrème.

155: -

Dessert

Ostkaka från Vrigstad med lättvispad grädde och jordgubbssylt.

75: -

Lågtempad kladdkaka med grädde och dumlechips.

65: -

Klassisk crème brûllée med jordgubbskompott

80: -